Mika Koivisto, osakas, Nordic Process Improvement

Mika suoritti Lean Six Sigma Black Belt koulutuksen 1999 ja valmistui Master Black Beltiksi Nokia Oyj:n ensimmäiseltä MBB -kurssilta vuonna 2000. Hän on valmistunut rakennusinsinööriksi Turussa.

Mikalla on yli 15 vuoden kokemus laadun ja toiminnan kehittämisestä ja Six Sigma työkalujen soveltamisesta sekä Nokian toiminnoissa että alihankkijoiden parissa ympäri maailmaa. Vuodesta 2009 Mika on toiminut yrittäjänä ja kouluttajana erityisosaamisenaan tilastolliset menetelmät, Lean Six Sigma ja Design for Six Sigma. Mika tuntee kehittämismenetelmät syvällisesti ja osaa soveltaa niitä käytäntöön monipuolisesti erilaisissa prosesseissa ja tilanteissa.

Työskennellessään Nokian palveluksessa Mika vastasi ensin Six Sigma projektipäällikkönä haastavien ongelmien ratkaisemisesta eri tehtailla. Tämän jälkeen hänen vastuullaan oli Lean Six Sigma työkalujen soveltaminen toimittajakentässä kouluttamalla, ohjaamalla ja toteuttamalla projekteja Aasiassa, Euroopassa ja Amerikassa. Vuosina 2006- 2009 Mika työskenteli yhtiön Six Sigma Deployment Leaderinä ja Master Black Beltinä vastaten Design for Six Sigma (DFSS) menetelmien käyttöönotosta suunnitteluprosesseissa.

Mikan osaamista ja tuloksellista, käytännönläheistä toimintatapaa arvostetaan ja myös saavutetut säästöt puhuvat puolestaan. Vuonna 2005 Mika ohjasi projektin, joka voitti Nokia Quality Awardin. Vuonna 2006 Mikan ohjaama projekti arvioitiin samassa kisassa toiseksi. Yksistään vuosina 2006-2008 Mika johti tai ohjasi projekteja, joiden säästöt olivat noin 60 M€.


TAKAISIN >>